Zomerbar bezorgt horeca kopzorgen: “Oneerlijke concurrentie”

Zomerbar bezorgt horeca kopzorgen: “Oneerlijke concurrentie”

Cafébaas Manuel Lanslots staat met Lodewijk Wilms en Frans ­Wilmsen uit Beerse aan de klaagmuur over de zomerbar die tijdens de maanden juli en augustus aan het kanaal openging. Foto: BVdl

Beerse -

Een aantal cafébazen uit Beerse voelt zich benadeeld door de succesvolle tijdelijke zomerbar aan het kanaal in Beerse. “De horeca in Beerse is de kop van jut”, klinkt het.

Naar aanleiding van het feestjaar De Vaart Verjaart installeerde het gemeentebestuur van Beerse half juni een tijdelijke zomerbar aan de zwaaikom van brug 5 aan het kanaal Dessel-Schoten. Drie maanden lang genoten honderden bezoekers van een drankje en een hapje in een zomerse sfeer. Een aantal lokale verenigingen kreeg de kans om de zomerbar uit te baten om de eigen kas te spijzen of de opbrengst te schenken aan een goed doel.

Nu de zomerbar de deuren heeft gesloten, staat een vijftal cafébazen uit Beerse aan de klaagmuur, onder wie Manuel Lanslots van sportcafé Het Leste Niews, Frans Wilmsen van café Den Biechtstoel en Lodewijk Wilms van café ’t Hemeltje.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio