Parking station Oudenaarde wordt betalend vanaf 7 november

Parking station Oudenaarde wordt betalend vanaf 7 november

Om te vermijden dat mensen niet betalen, komt er een slagboom en wordt de parking van het station volledig omheind. Foto: PMA

Oudenaarde -

De parking van het station van Oudenaarde wordt vanaf 7 november betalend, zowel voor- als achteraan. De werken voor de slagbomen zijn begonnen.

Wie binnenkort wil parkeren bij het station zal daarvoor moeten betalen. Dat besliste de NMBS. De beslissing kreeg kritiek van gemeenteraadslid Dagmar Beernaert (SP.A).

“De stad heeft al jaren de parking onderhouden, de inwoners betalen daarvoor. De NMBS beslist nu eenzijdig om die parking betalend te maken. Dat kan niet. Wat gaat de stad daar nu nog op het laatste moment aan doen?”, vroeg Beernaert zich af.

De voorbereidingen voor de betalende parking zijn inderdaad al begonnen. Momenteel ziet de planning er als volgt uit: op 4 oktober komt er een infomoment voor inwoners en vanaf 17 oktober zullen abonnementen voor de parking te koop zijn. Wie een treinabonnement heeft, zal 25,60 euro per maand neertellen om de parking te gebruiken. “Dat komt neer op zo’n 300 euro per jaar. Daarbovenop komt nog de kost van 5 euro voor een MoBIB-kaart. Op 7 november 2016 wordt de parking, zowel vooraan als achteraan het station dan definitief betalend. Om te voorkomen dat mensen niet betalen, komt er een slagboom en wordt de parking volledig omheind”, zegt Beernaert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio