Boete en rijverbod voor agent die van zattigheid uit wagen viel

Boete en rijverbod voor agent die van zattigheid uit wagen viel

Foto: Photo News

Schaarbeek / Evere / Sint-Joost-ten-Node / Oostende - Een politieman uit Oostende veroorzaakte met 3,21 promille alcohol in zijn bloed een ongeval. Hij viel zowat uit zijn wagen toen zijn collega's hem onderschepten. De politiezone Bruno in Brussel, waar de man actief is, startte een tuchtonderzoek.

Voor de politierechter verschijnen omdat je met maar liefst 3,21 promille alcohol achter het stuur zat. Het zou voor iedereen een schaamtelijk moment zijn. Maar als je op de koop toe zelf ook nog eens politieman bent, is het wel heel erg gênant. 

Paul D. uit Oostende, die als agent bij de lokale politiezone Bruno (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) in Brussel werkt, veroorzaakte in november vorig jaar een ongeval. Hij reed langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende toen hij ter hoogte van het kruispunt met de Landbouwersweg een andere wagen aanreed. Zijn collega's van de politie kwamen ter plaatse en zagen meteen dat Paul D. behoorlijk boven zijn theewater was. De man was zo dronken dat hij uit zijn wagen viel. De ademtest wees uit dat de politieman met maar liefst 3,21 promille alcohol achter het stuur zat. Dat komt overeen met bijna twintig pintjes bier.

Op zijn werk wacht de man na een tuchtonderzoek wellicht nog een interne straf. 

Ook de politierechter was gisteren niet mals voor de agent. Hij veroordeelde hem tot een boete van 1.200 euro en een rijverbod van 75 dagen. Bovendien zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen. 

Lees het hele relaas in Het Nieuwsblad editie Oostende-Westhoek van donderdag 29 september. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees