Brand in ziekenhuis: patiënten moeten vluchten

Brand in ziekenhuis: patiënten moeten vluchten

Foto: Facebook / Clemence Raduszynski

Rond 18 uur is in een ziekenhuis in Warquignies in Boussu bij Bergen (Hengouwen) een zware brand uitgebroken. Een honderdtal mensen werd geëvacueerd en verzameld op de parking van het ziekenhuis. Het rampenplan is afgekondigd, meldt de burgemeester van Boussu, Jean-Claude Debiève. De brandweerkorpsen van Bergen, Chièvres en Saint-Ghislain zijn ter plaatse.

Volgens de burgemeester zijn er geen doden of gewonden. De brand zou zijn uitgebroken in de vleugel geriatrie. Het vuur is nog niet onder controle en de brandweer vreest dat het zich verspreidt naar de centrale vleugel. Op de dienst geriatrie waren volgens Debiève woensdag werkzaamheden aan de gang.

Er zal een crisicentrum geïnstalleerd worden in het politiekantoor van de zone Boraine, tegenover de 'Espace Magnum' in Colfontaine, waar een deel van de geëvacueerden naartoe wordt gebracht. Anderen worden overgebracht naar lokale instellingen. Op de parking van het ziekenhuis staat een medische noodpost.

Op Facebook circuleren verschillende video’s van de evacuatie van het ziekenhuis. Op de beelden is ook een zwarte rookpluim te zien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees