CLUBNIEUWS. Waarom de Anderlecht-bobo’s zwijgen, tegenstander AA Gent mist sterkhouder

CLUBNIEUWS. Waarom de Anderlecht-bobo’s zwijgen, tegenstander AA Gent mist sterkhouder

Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin en Roger Vanden Stock Foto: Photo News

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck doen er het zwijgen toe in de aanloop naar het Europa League-duel op Franse bodem, en daar hebben ze een opmerkelijke reden voor. Bij AA Gent is de sfeer ondanks veel blessureleed fiks beter: zo verkocht de club al 16.600 tickets voor de wedstrijd tegen Konyaspor. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

Vanden Stock en Van Holsbeeck zwijgen

Bij Anderlecht was het jarenlang de gewoonte dat voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck voor een Europese verplaatsing allebei een interview gaven. Dat is nu niet meer het geval. Vanden Stock hulde zich de voorbije twee trips naar Rostov en Praag al in stilzwijgen en nu deed ook Van Holsbeeck dat. De club vindt dat ze te veel verantwoording moet afleggen. Voor Rostov ging het alleen over het conflict met Okaka, voor ­Slavia Praag ging het over het conflict met De Maio en nu zou het alleen maar over de zaak­-Deschacht gaan.

Kneuzing voor Vanaken

Geen grote blessure voor Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge moest dinsdagavond al tijdens de rust vervangen worden met een bilblessure, maar die blijkt niet erg te zijn. Vanaken heeft een lichte kneuzing na een kniestoot die hij voor rust te verwerken kreeg. Tijdens de opwarming kwam de middenvelder al in botsing met Stefano Denswil, maar daar hield hij dus niets aan over. De wedstrijd tegen AA Gent komende zondag zou niet in het gedrang komen.

Vanhaezebrouck mist vijf geblesseerden

Vanavond treedt AA Gent om 19 uur aan tegen Konyaspor. Thomas Foket is door een hamstringblessure niet fit geraakt voor de match van vanavond. Bovendien viel aanvaller Emir Kujovic op de laatste training uit met rugproblemen. Dat betekent dat coach Vanhaezebrouck vijf spelers (ook Simon, Dejaegere en Matton) mist wegens fysieke problemen. Neto, Milicevic en Rabiu zijn er wel bij.

Aangezien Gent maar 23 spelers op de Europese lijst heeft staan, blijven net achttien fitte spelers over. Maar daar zitten drie doelmannen bij. Allicht zal Vanhaezebrouck maar één invallersdoelman op zijn bank zetten en dat zou betekenen dat één beloftespeler bij de zeven invallers zal mogen plaatsnemen op de bank. De 17-jarige middenvelder Louis Verstraete en de 18-jarige verdediger Thibault Desmet zitten in de ruime twintigkoppige selectie, waarvan nog twee namen moeten afvallen.

Voor de allereerste Europese verplaatsing in de geschiedenis van Konyaspor kan coach Aykut Kocaman beschikken over een bijna volledig intacte spelersgroep. Enkel aanvaller Dimitar Rangelov zit niet in de selectie die gisteren landde in Oostende. De 33-jarige spits zit een tweede en laatste Europese speeldag schorsing uit. Een pijnlijke souvenir aan zijn laatste Europese campagne met FC Luzern, toen hij een rode kaart slikte tegen RC Genk.

Gisterenmiddag waren er al 16.600 tickets verkocht. Vandaag is er uitzonderlijk geen ticketverkoop. Vermits het om een midweekwedstrijd gaat, die op een relatief vroeg tijdstip wordt afgetrapt, werden enkele wijzigingen aangebracht in het operationele draaiboek. Zo openen de deuren van de Ghelamco Arena pas om 17.30 uur en kunnen de klanten van de Buffalo Bistro vanaf 16.30 uur via ingang C het stadion betreden. Om de avondspits te vermijden zullen de pendelbussen eveneens pas vanaf 17 uur rijden. Deze pendelbussen zullen van 17 uur tot 17.45 uur trouwens gratis rijden en betalend tot 18.30 uur. Dit geldt trouwens voor alle pendelbussen, zowel de bussen die rijden vanaf Gent-Zuid als deze die vanuit Gentbrugge rijden.

Genk-stadion vanavond maar halfvol

Ongeveer 20.000 toeschouwers mag de Luminus Arena in Europa ontvangen, vanavond tegen Sassuolo zit het stadion van RC Genk slechts halfvol. Er waren gisteren meer dan 9.000 kaarten verkocht, de loketten zijn vandaag vanaf 19 uur geopend. Alejandro Pozuelo en Omar Colley keren na schorsing terug ten koste van Heynen en Dewaest. Ook Castagne verliest zijn plek, aan Walsh. Nastic vervangt de geblesseerde Uronen. Voorin behoudt Karelis de voorkeur op Samatta. Bailey doorstond de test op de laatste training en staat aan de aftrap. Volgende week wordt het beroep van Sassuolo behandeld over de forfaitnederlaag tegen Pescara (0-3). Sassuolo had die wedstrijd met 2-1 gewonnen maar de licentie van aanvaller Ragusa bleek niet in orde. Krijgt Sassuolo gelijk voor de groene tafel, dan wordt het plots de nummer drie in de Serie A met 12 op 18.

De Sutter twijfelachtig voor zaterdag

De blessure van Lokeren-spits Tom De Sutter valt mee. De scan wees uit dat het niet om een scheurtje gaat in de achillespees, maar wel om een ontsteking. De kans dat de aanvaller de wedstrijd van zaterdag tegen Kortrijk haalt, is echter klein. Vandaag probeert De Sutter de training te hervatten. Lukt dat niet, dan is het uitgesloten dat hij zaterdag kan meespelen. Ninaj (spierblessure) trainde individueel en pikt morgen terug aan bij de groep. Overmeire kon zijn eerste training met de groep na ziekte probleemloos volmaken.

Meïté traint individueel, maar geraakt fit

Bij leider Zulte Waregem werkte Soulaiho Meïté gisteren en eergisteren een individueel programma afgewerkt. De centrale middenvelder had te maken met een kleine verrekking aan de quadriceps. Vandaag pikt hij normaliter terug aan bij de groep en geraakt hij wedstrijdfit voor de partij van aanstaande zaterdag tegen Charleroi. Alessandro Cordaro (kuit) is eveneens weer inzetbaar nadat hij afgelopen weekend op KV Mechelen op de bank bleef. De sfeertribune – staantribune achter de goal – is volledig uitverkocht. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor de drie andere tribunes.

Nieuwe schouderoperatie voor Verlinden

KV Oostende-doelman Justin Verlinden moet vrijdag opnieuw aan de schouder geopereerd worden. “Dokters moeten een losgekomen schroef opnieuw vastzetten. Er wacht hem opnieuw een inactiviteit van zes weken. De voorbije weken deed hij al redelijk veel. Ja, hij deed meer dan loopoefeningen. Hij stond ook al eens in doel. Hij was al dicht bij het hervatten van de groepstrainingen. Die nieuwe operatie is een ontgoocheling voor die jongen”, zegt Yves Vanderhaeghe. Misschien kan Andile Jali, die kampte met een scheurtje aan de quadriceps, begin volgende week de loopoefeningen hervatten. Wellicht duurt het nog drie weken voor hij bij de kern aansluit. Landry Dimata en Fernando Canesin trainen wel weer voluit.

Individueel programma voor Buyens

Westerlo-coach Jacky Mathijssen laste ‘s ochtends een pittige trainingssessie in. Op het kunstgrasveld werkten de spelers op korte ruime oefenvormen af. In de namiddag stond er een veldtraining op het programma. De Ceulaer en Ganvoula trainden ‘s ochtends nog met Jan Engelen, in de namiddag sloot het duo bij de groep aan. Yoni Buyens volgt een individueel programma.

Blessure Cocalic evolueert gunstig

De blessure van KV Mechelen-verdediger Edin Cocalic evolueert in de goede richting. De Bosniër heeft steeds minder last van de adductoren en probeert morgen aan te pikken op de groepstraining. Tenzij hij nog een reactie ondervindt, geraakt hij allicht speelklaar voor het duel van zondag in Genk. Seth De Witte bleef gisteren binnen om extra oefeningen te doen maar staat vandaag gewoon terug op het trainingsveld. Xavier Chen werkte een eerste bescheiden veldtraining af nadat hij eind augustus drie tenen brak. Zijn definitieve terugkeer is pas voor na de interlandbreak.

Ampomah traint nog individueel

De spelers van Waasland-Beveren trokken gisterenmorgen naar het park Cortewalle voor de ploegfoto van dit seizoen. Na deze sessie stond er voor hen een voetbalconditietraining op het programma. Opoku Ampomah was opnieuw van de partij, maar trainde nog individueel. De Schutter had na afloop last aan de achillespees en moet het even rustiger aan doen. Cerigioni verscheen nog niet op het oefenveld, maar de aanvaller is op de weg terug. Vandaag trainen de manschappen van Vreven om 14.30 uur.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.