Vakantie

Toerisme naar Turkije gekelderd

Toerisme naar Turkije gekelderd

Foto: Bloomberg via Getty Images

Het aantal buitenlandse toeristen in Turkije is in de maand augustus met bijna 38 procent gekelderd in vergelijking met dezelfde maand in 2015. Dat valt allicht toe te schrijven aan een resem aanslagen en de putschpoging van 15 juli in het land. In augustus ontving Turkije 3,18 miljoen toeristen, aldus cijfers van het ministerie van Toerisme.

Het Turkse toerisme zit echter al langer in een negatieve trend: in juli bedroeg de daling 36,72%, in juni zelfs 40,86% - nog steeds in vergelijking met vorig jaar.

Een en ander moet Ankara kopzorgen baren, want de toeristische sector in Turkije was vorig jaar goed voor 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

De belangrijkste wegblijvers zijn de Russen. In augustus bedroeg het aantal Russische toeristen zomaar eventjes 83,63 procent minder dan vorig jaar. Nu Moskou en Ankara de diplomatieke banden weer wat meer hebben aangehaald en er weer meer Russische chartervluchten naar Turkije worden georganiseerd, gaat dat cijfer mogelijk opnieuw in de hoogte.

Toerisme naar Turkije gekelderd
Foto: AFP
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees