Celebs

Jan Verheyen zegt sorry voor verkeerschaos

Jan Verheyen zegt sorry voor verkeerschaos

Foto: Photo News

Omdat hij zijn nieuwe film een spectaculair einde wil geven, gaat Jan Verheyen (53) “de verkeerschaos in Antwerpen nog wat groter maken”. De regisseur zegt nu al sorry voor de overlast, maar vraagt begrip: “Als het voor een staking mag, dan zeker voor een film.”

Een actiescène zoals die in de Lage Landen zelden is gedraaid: dat wil Jan Verheyen als orgelpunt voor zijn film Het Tweede ­Gelaat, de derde in de reeks na De Zaak Alzheimer en ­Dossier K., met Koen De Bouw en Werner De Smedt in de rollen van speurders Vincke en Verstuyft. De scène begint met een achtervolging en schietpartij in de Antwerpse binnenstad en eindigt via de Waaslandtunnel met een crash van ­auto’s en vrachtwagens op Linker­oever. De tunnel blijft vandaag en dit weekend open voor verkeer, maar de omgeving van de tunnel op Linkeroever is drie dagen lang absoluut te mijden.

Omdat het eerste weekend van oktober druk is in Antwerpen met ook een koopzondag, dreigt er verkeerschaos. Verheyen verontschuldigt zich, maar zegt dat het niet anders kan: “Het ­Tweede Gelaat is de derde film in een drieluik, je moet elke keer beter doen. Ook de rest legt de lat hoger. De ­Premier, Dode Hoek en Le Fidèle: drie Belgische films die zich internationaal willen meten. Als ik dan iets wil doen wat nog niet gedaan is, graag begrip. Ik erger me ook aan omleidingen door wielerwedstrijden en vakbonden die per se de weg op willen om paletten in de fik te steken, maar we maken hier een film waar veel mensen naar gaan kijken: dan is dat gerechtvaardigd. Ik vind het niet vanzelfsprekend dat ik straten laat afzetten, daarom doen we het ook in het weekend. Dat is duurder omdat je de mensen extra premies moet uitbetalen, maar het beperkt de hinder. Maar er mogen echt zelfs geen fietsers of voetgangers door. Omwille van de ­veiligheid.”

Het Tweede Gelaat komt in oktober 2017 in de zalen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees