Salah Abdeslam krijgt fanmail in gevangenis

© ap

Zelfs na de aanslagen in Parijs en Brussel is Salah Abdeslam (27) voor sommige vrouwen onweerstaanbaar. Dat blijkt uit de brieven die hij in de gevangenis van Brugge ontving, en die onze krant kon inkijken.

Kim Clemens

Lees hier de fanmail die vrouwen aan Salah Abdeslam schrijven.

De brieven komen uit Frankrijk, uit Duitsland en ook uit ons land. Volgens de ene is hij een verloren schaap, dat terug naar de kudde van de maagd Maria moet. Een andere ziet in zijn ogen dat hij eigenlijk een goeie jongen is. Een vrouw uit Molenbeek wil haar voormalige buur dan weer “op de hoogte” houden van het nieuws uit de buurt. Al zijn er natuurlijk ook vrouwen die een hardere toon aanslaan. Zo wil één iemand Abdeslam “bekeren tot het christendom”.

Post wordt gescreend

Het valt op tussen de post die Salah kreeg: niemand die openlijk goedkeurt wat de man heeft gedaan. Misschien omdat ze weten dat alle post van gedetineerden gescreend wordt, en dat voor een aantal gevangenen de onderzoeksrechter ook de inhoud van de brieven laat controleren. Maar vooral ook omdat de vrouwen de man áchter de feiten willen leren kennen. De man achter de mysterieuze blik van de opsporingsfoto, die maandenlang zo alomtegenwoordig was.

Niemand die dweept met ISIS, wel met de mens die opgesloten zit. “Weet dat er een vrouw is die je wil helpen en je wil steunen. Geef NOOIT op”, luidt het onder meer in een brief die amper een paar weken na de aanslagen in Brussel afgestempeld werd.

Meer over Terreur in België

Aangeboden door onze partners

MEER NIEUWS