OFFERTE. Wat kost een inbouwhaard?

OFFERTE. Wat kost een inbouwhaard?

Foto: Dru Belgium

Een haard brengt naast extra warmte, ook heel wat gezelligheid in huis. Om het geheel wat strakker te maken, kan je kiezen voor een inbouwhaard. Wat zijn de belangrijkste kostenbepalers?

Eerst en vooral speelt de grootte van het toestel mee. Een draaideurhaard van een halve meter breed kost rond de 1.550 euro, exclusief btw. Ga je richting de meter, dan mag je tellen op ongeveer 2.200 euro. Bij een liftdeurhaard gaat de deur verticaal open via een uitsparing in de wand. Reken hier gerust op 1.500 tot 2.500 euro extra.

Een speciale uitvoering? Een driezijdige haard, met drie glazen kanten, kost zo’n 2.300 euro. Een tunnelhaard, met enkel vooraan en achteraan glas, loopt op richting 2.700 euro. En dan heb je nog de verbrandingsmethode. Voor een haard op gas mag je rekenen op een meerkost van ongeveer 1.000 à 1.500 euro ten opzichte van hetzelfde model met houtverwarming, gasleidingen exclusief.

Denk aan de extra kosten voor plaatsing en afwerking. Ga je een bestaande haardplaats, in goede staat, voorzien van een inbouwhaard? Dan ben je al voor iets meer dan 3.000 euro gesteld. In een groter (ver)bouwproject tel je voor een normaal afgewerkte haardplaats, met rookgasafvoer in roestvrij staal, ongeveer 6.000 à 6.500 euro neer. Vergeet je btw hier ten slotte niet bij te tellen afhankelijk van je eigen woonsituatie.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over kachels en haarden. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/vraagenantwoord.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees