Sophie de Boer juicht bij de vrouwen op Soudal Classics Neerpelt

Sophie de Boer juicht bij de vrouwen op Soudal Classics Neerpelt

Foto: BELGA

Sophie de Boer (Kalas-NNOF) heeft zaterdag de Soudal Classics in Neerpelt op haar palmares gebracht. De Nederlandse soleerde naar de zege op het Provinciaal Domein Dommelhof en haalde het voor Laura Verdonschot (Marlux-Napoleon Games) en de Britse Nikki Harris (Boels-Dolmans).

Sanne Cant kwam niet aan de start in Neerpelt, dus werd een open wedstrijd voorspeld. Het was Maud Kaptheijns die als eerste het veld indook, maar de Europese kampioene moest al snel het commando overlaten aan Sophie de Boer en Laura Verdonschot. Jolien Verschueren kende intussen pech en begon aan een lange inhaalrace toen ze te kampen kreeg met een defect versnellingsapparaat.

Het duo scheidde zich al vroeg in de wedstrijd af van de rest van het pak en leek te gaan strijden om de dagzege, maar ook Verdonschot bleef niet gespaard van pech en moest in de tweede ronde voet aan grond zetten. Ze viel terug naar een zesde plaats. De Boer talmde niet en bouwde haar voorsprong verder uit. Verdonschot keerde nog terug naar de tweede plek, Harris eindigde na een strijd met Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns op de derde plaats. Voor De Boer is het haar tweede zege van het seizoen. Eerder won ze de Wereldbeker in Las Vegas.

Corrigeer