Vakantie

Lonely Planet tipt de 25 best bewaarde vakantiebestemmingen

Lonely Planet tipt de 25 best bewaarde vakantiebestemmingen

1. Malta

Nog op zoek naar inspiratie voor een herfsttripje of al volop aan het brainstormen over de vakantiebestemming van volgende zomer? De herfsteditie van reismagazine Lonely Planet kan je op ideeën brengen. Daarin staan 25 bekende, maar vooral minder bekendere, plekjes die de redacteurs warm aanbevelen.

Volgens Lonely Planet is Malta de beste bestemming die nog niet wordt overrompeld door toeristen. De Zuid-Europese dwergstaat in de Middellandse Zee, ergens tussen Sicilië en Noord-Afrika, wordt gekenmerkt door een rijke, culturele geschiedenis. In hoofdstad Valletta kan je onder meer kuieren in mooie straten en het Nationaal Museum voor Schone Kunsten is er ondergebracht in een bombastisch rococogebouw. Sla ook zeker Grandmaster's  Palace of The Palace niet over en reis door naar het kleinere eiland Gozo, waar je de natuurlijke rotsformatie 'Het Blauwe Raam' kan bewonderen.

Ander imago

Abigail Blasi, een vrouw die reisgidsen schrijft over het eiland, zegt dat toeristen Malta vaak links laten liggen omdat ze denken dat het een topbestemming voor ouderen op groepsreis. Toch komthet eiland volgens haar tegemoet aan de wensen van jongere vakantiegangers. "Het imago is aan het evolueren. Er gaan veel nieuwe restaurants en hotels open en er is ruimte voor nieuwe architecturale projecten. Bovendien groeit Gozo uit tot een van de betere locaties voor duikers", klinkt het. In de categorie 'best bewaarde vakantieplekjes' wordt Malta op de voet gevolgd door het Zuid-Koreaanse Seoel dat een hotspot is voor foodies. Vojvodina in Servië is dan weer een culturele parel en sluit de top drie af. Een Belgisch plekje werd niet in de lijst opgenomen. Een overzicht van alle getipte bestemmingen.

1. Malta

 

2. Seoel, Zuid-Korea

 

3. Vojvodina, Servië

 

4. Stock Island in Key West, Florida, Verenigde Staten

 

5. Southern Islands, Cambodja

 

6. Ilhabela, Brazilië

 

7. Lombok, Indonesië

 

8. Lost Sierra, Californië, Verenigde Staten

 

9. Weerribben Wieden Nationaal Park, Nederland

 

10. Silent Green Kulturquartier, Berlijn, Duitsland

 

11. Kaieteur watervallen, Guyana

 

12. Kjerringøy, Noorwegen

 

13. Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten

 

14. Mallorca, Spanje

 

15. Ushuaia, Argentinië

 

16. Honduras

 

17. Shekhawati, Rajasthan, India

 

18. Wind Cave National Park, South Dakota, Verenigde Staten

 

19. Taroudant, Marokko

 

20. The Champlain Islands, Vermont, Verenigde Staten

 

21. Pieve, Arezzo, Italië

 

22. Madragoa, Lissabon, Portugal

 

23. Kerama Islands, Japan

 

24. Vrsovice, Praag, Tsjechië

 

25. Belleville, Parijs, Frankrijk

 
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees