Jordan Lukaku alweer veroordeeld, ditmaal omdat hij rijbewijs niet inleverde

Jordan Lukaku alweer veroordeeld, ditmaal omdat hij rijbewijs niet inleverde

Vorige keer kwam Lukaku met de taxi naar de rechtbank

Jordan Lukaku moest zich vanmorgen in de Brugse politierechtbank verantwoorden omdat hij zijn rijbewijs niet ingeleverd heeft. De Rode Duivel kreeg een bijkomend rijverbod van 15 maanden.

Een hele resem snelheidsovertredingen tussen Brussel en Oostende leverden de linksachter van het Italiaanse Lazio een fiks rijverbod van 15 maanden op. Dat vonnis werd Lukaku in augustus 2015 “betekend”. De jongste Lukaku moest zijn rijbewijs dan ook tegen 4 september indienen. Maar in plaats van dat te doen liet hij niets meer van zich horen.

Geen vast adres

Toen de politie hem daarover wilde verhoren bleek de profvoetballer zowaar ambtshalve afgeschreven te zijn zodat hij niet meer op een vast adres aangetroffen kon worden. Gevolg: de zaak kwam gistermorgen voor de politierechter. De aanklacht luidde deze keer “niet tijdig indienen van zijn rijbewijs”.

De vrouwelijke politierechter herinnerde zich de naam van de Rode Duivel, maar niet omdat het om een bekende voetballer gaat. “Die naam heb ik hier nog zien passeren”, klonk het. “Die zal moeten oppassen dat hij niet achter het stuur betrapt wordt tijdens zijn rijverbod.”

Ze veroordeelde Lukaku tot een boete van 1.500 euro en een rijverbod van nog eens 15 maanden.

Geen Jordan

Lukaku zelf stuurde zijn kat naar de rechtbank en liet zich deze keer ook niet door een advocaat vertegenwoordigen. Vorige week nog moest hij nog eens voorkomen na een snelheidsovertreding, een zaak die werd uitgesteld omdat de rechter eerst het gsm-signaal van de voetballer wil laten traceren om te bepalen of Lukaku zelf achter het stuur zat (lees hier meer).

Corrigeer