Twee mannen staan terecht voor brandstichting op camping Bredene

© dji

Twee mannen moesten zich maandag voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een brandstichting op een camping in Bredene. Bij de brand gingen in januari 2014 meerdere caravans in vlammen op. De beklaagden ontkennen de feiten.

Op 12 januari 2014 vatte de caravan van de dochter van Patrice B. (56) vuur op camping Park Costa in Bredene. Ongeveer vijf uur eerder had Patrice B. zijn schoonzoon Laurent L. (44) daar afgezet. Volgens de branddeskundige kan de brand zeker niet accidenteel ontstaan zijn. Het vuur ontstond pas na enkele uren omdat L. een kussen en een donsdeken als vertragingsmechanisme zou hebben gebruikt.

B. zat door zijn gokverslaving financieel aan de grond. Volgens het openbaar ministerie probeerde B. daarom de verzekering op te lichten. De caravan was immers slechts 2.000 euro waard, maar was nog drie dagen voor 19.000 euro verzekerd.

Beide mannen uit de Borinage ontkennen hun betrokkenheid. De verdediging ziet voldoende twijfel en vroeg de vrijspraak. Zo valt het niet uit te sluiten dat de brand ontstond door een kortsluiting. Daarnaast vinden de advocaten ook dat het verslag van de deskundige eigenlijk geen bewijs levert voor een brandstichting.

Het vonnis wordt verwacht op 7 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt