Uitbaters vragen organiserende vzw festivalzone te verkleinen

Cafés liggen liever buiten festivalzone Suikerrock

Cafés liggen liever buiten festivalzone Suikerrock

Vijf van de cafébazen. Om geen nadelen meer te ondervinden van Suikerrock in Tienen, verkiezen ze buiten de festivalzone te liggen. Foto: fg

Tienen -

Om geen nadelen meer te ondervinden van Suikerrock in Tienen vragen zes cafébazen aan de vzw de festivalzone te verkleinen om er net buiten te vallen. Ze wensen hun opmerkingen bespreekbaar te maken.

Joël Dereze zette het ongenoegen van de uitbaters van de horecazaken Geladé, Incognito, Fundament, Zanata, Intermezzo en Renaissance op papier en oppositieraadslid Johnny van Stiphout (VB) kaartte ze aan op de gemeenteraad. Hun zaak aan de Grote Markt bevindt zich net binnen de festivalzone, wat betekent dat de bazen zich moeten schikken naar de normen van het veiligheidsprotocol. Met gevolgen voor hun omzet.

Ze vragen de toegangsbogen aan de Leuvensestraat, Gilainstraat, Kalkmarkt en Broekstraat wat te verplaatsen naar de Grote Markt toe, zodat hun cafés buiten de zone vallen. “Dat biedt voor het festival zelf ook voordeel”, menen ze.

“Meer vluchtwegen, betere beveiliging van de zone, gemakkelijkere toegang voor interventievoertuigen en taxi's, betere bereikbaarheid voor handelszaken en appartementen en vooral geen verbod meer om de horecazaken ongecontroleerd te bezoeken.”

“Wel worden onze terrassen gebruikt om de aan de verdeelpunten van Suikerrock gekochte producten op te drinken of te eten”, klagen de zes, die het ook opnemen voor collega's buiten de zone.

Schepen van Feesten Bernard Vandereyken (CD&V) wil de bezwaren onderzoeken en bespreken met het vzw-bestuur.

Voorzitter Walter Kestens gaf ons te verstaan “niet te weten waarover het gaat en er bijgevolg geen commentaar te kunnen op geven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio