Wie klopt daar aan de deur? Defour, Benteke en Chadli barsten van vertrouwen

Wie klopt daar aan de deur? Defour, Benteke en Chadli barsten van vertrouwen

Benteke: “De coach zegt dat hij op mij rekent bij de Duivels” Foto: BELGA

Roberto Martinez kan in het belangrijke WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels van vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina (om 20u45 in het Koning Boudewijnstadion) op enkele spelers in uitstekende doen rekenen. Zo vinden onder meer Christian Benteke en Nacer Chadli vlot de weg naar de netten in de Engelse Premier League en ook Steven Defour doet het niet onaardig. Aledrie kloppen ze aan de deur voor een basisplaats.

‘Big Ben’ was afgelopen weekend in de partij bij Everton al goed voor zijn derde doelpunt bij Crystal Palace, hij wiste de openingstreffer van Romelu Lukaku uit. “Ik denk niet dat ik betere punten gescoord heb dan Romelu, we hebben allebei gescoord en staan gelijk”, meldde Benteke na afloop van de maandagtraining op de oefenvelden in Tubeke. “De coach zegt dat hij op mij rekent bij de Duivels, hij kent mijn kwaliteiten. Dat is ook bij Palace het geval, de trainer heeft vertrouwen in mij en dat is iets dat ik echt nodig heb. De pikorde wordt bepaald door prestaties op het veld. Het gaat goed met me, dus is het makkelijker om te zeggen dat ik klaar ben. Mentaal sta ik altijd sterk en ook de motivatie is er steeds”, klonk het.

Chadli: “Ik voel me erg goed”

Net als bij Benteke is ook bij Chadli ‘vertrouwen’ het sleutelwoord. Hij maakt, onder meer na een gemist EK, zijn wederoptreden bij de Rode Duivels. Chadli ruilde afgelopen zomermercato Tottenham voor West Bromwich Albion en doet het met drie doelpunten en twee assists in vier wedstrijden uitstekend bij de Baggies. “Ik voel me erg goed in de ploeg en bekijk mijn overgang niet als een stap achteruit. Ik had speelminuten nodig. Bij West Brom houd ik van mijn rol in het team, ik speel er meer op het middenveld en word meer betrokken in de opbouw”, aldus Chadli, die toegaf nog niet met bondscoach Martinez te hebben gesproken.

Wie klopt daar aan de deur? Defour, Benteke en Chadli barsten van vertrouwen
Foto: BELGA

Defour: “Ik zit nog niet aan honderd procent”

Steven Defour mag zich dankzij uitstekende eerste weken bij zijn nieuwe club Burnley opnieuw Rode Duivel noemen. De middenvelder ruilde afgelopen zomermercato Anderlecht voor de Engelse Premier League en liet meteen mooie dingen zien bij zijn nieuwe werkgever. Zondag speelde hij nog iets meer dan een uur mee in het competitieduel tegen Arsenal, dat in extremis verloren ging (0-1).

"Ik ben van het veld gegaan omdat ik iets in de kuit voelde", verduidelijkte Defour maandag in Tubeke. "De coach wilde ook geen risico's nemen. Het klopt dat ik in een goeie periode zit. Ik heb een goeie evolutie doorgemaakt sinds ik in de Premier League zit. Het gaat goed, maar ik zit nog niet aan honderd procent. Er zijn nog een paar kleine dingen die beter kunnen. In het begin zat ik volledig kapot na een uur, nu kan ik al 80 à 85 minuten aan en kan ik dan nog iets bijbrengen".

Na de 0-3 zege van de Duivels begin september in Cyprus wachten nu het sterke Bosnië en voetbaldwerg Gibraltar. "Alle wedstrijden zijn belangrijk want de minste fout betaal je cash in de eindstand. Een aangezien Bosnië waarschijnlijk onze rechtstreekse concurrent is, moeten we thuis absoluut winnen. Zoveel is zeker", stelde Defour.

Wie klopt daar aan de deur? Defour, Benteke en Chadli barsten van vertrouwen
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.