Celebs

Met 30 voor 1 kroontje: dit zijn de finalistes van Miss België

Huidig Miss België Lenty Frans (22) stelde gisteravond in de Carré in Willebroek haar kandidaat-opvolgsters voor. De eerste grote schifting is gebeurd, met dertig dingen ze nog naar het felbegeerde kroontje. Half oktober trekken de dames naar Kreta voor een snoepreisje om zich voor te bereiden op de verkiezing op 14 januari 2017 in De Panne. Wij pikten er in afwachting al enkele finalisten uit die nu reeds in de kijker lopen.

De meest veelzijdige

Ellen Caen (20) uit Brugge is niet voor één gat te vangen: ze is strandredder in Zeebrugge, speelt viool en tennis, schrijft verhalen en gedichten, acteert graag en nam als kind deel aan Junior  Eurosong. En ze zit in haar derde jaar Rechten. 

“Ik heb twee jaar gewacht om deel te nemen, maar mijn punten waren zo goed dat ik het nu wel zie zitten om mijn studie te combineren met de Miss België- verkiezing. Ik zou heel trots zijn om mijn land te mogen vertegenwoordigen.”

De meest speciale voornaam

Anjejoline Stevens (23) uit Landen heeft twee troeven: ze is met haar 1m79 de grootste van alle kandidates én ze heeft ook een voornaam die opvalt, want ze is naar eigen zeggen de enige op de wereld die zo heet. 

“Iedereen spreekt mij aan over mijn naam omdat die op die van Angelina Jolie lijkt. Ik vind het een groot compliment, want ik vind Angelina Joli een hele mooie vrouw. De roddels over haar scheiding van Brad Pitt volg ik wel niet echt op de voet.”

De perfect tweetalige

Het is al lang geleden dat er nog eens een Waalse tot Miss België  gekroond werd, maar Raphaella Deuringer (17) is een grote kanshebster, want ze is perfect tweetalig. “Ik kom uit Waterloo. Thuis spreek ik Nederlands, in Waterloo zelf Frans.” 

Ze droomt van een carrière als fotomodel en hoopt woensdag nog eens Justin Bieber van dichtbij te zien in het Sportpaleis. “Ik heb hem al twee keer ontmoet bij zijn concerten”, zegt ze. “Flauwvallen en gillen, die fase ben ik nu wel voorbij.”

De meest enthousiaste

De 19-jarige Liesbeth Claus uit Basssevelde noemt zichzelf de meest optimistische van alle finalisten en wij vonden haar de enthousiastste. Met haar sprankelende lach een grote kanshebber op de titel, hoorden we fluisteren. 

Ze werd in 2009 Nationaal Kampioen Discodansen en was drie jaar vaste achtergronddanseres bij de Nederlander Ralf Mackenbach, die ooit het Junior Eurovisiesongfestival won. “Ik vind showbizz wel plezant, ik hoop dat Miss België voor mij deuren opent.”

Het bekendste familielid

Kandidate Deborah Schols heeft kok Wim  Ballieu als schoonbroer, Charlotte Bulcke is het nichtje van Jimmy van  Get Ready!, maar Romanie Schotte (19) uit Assebroek spant toch wel de kroon wat het meest bekende familielid betreft: haar lief Stefan is de broer van acteur Louis Talpe. 

“Ik kende hem natuurlijk als Mega Toby”, zegt ze. “De eerste keer dat ik Louis ontmoette, was ik heel zenuwachtig, maar hij was heel sympathiek. Maar ik wil zijn naam niet misbruiken in deze verkiezing.”

 
 
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees