Mode

TREND. Stoere patches op je jeans

TREND. Stoere patches op je jeans

Foto: Gucci / Miu Miu / Each X Other / Marc Jacobs

Je oude jeansbroek, -jas of -hemd beu? Je hoeft niet noodzakelijk een nieuw exemplaar te kopen. Strijk er enkele hippe patches op en het stuk wordt in een mum van tijd hét mode-item van het najaar.

Wie opgroeide in de jaren negentig, zal het zich vast nog herinneren: als denim dreigde te verslijten, naaide mama, oma of tante er een kleurrijke patch op om verder slijtage te voorkomen. Het kon ook anders: uitpakken met de ‘klevertjes’ voor jeans omdat het cool was. Dat geldt ook anno in 2016: modeontwerpers tonen dat je je volledig mag uitleven met patches. Van quotes tot hippe woorden, fauna, flora en andere leuke afbeeldingen op je jeans: alles kan.

TREND. Stoere patches op je jeans
Foto: Nasty Gal - 124 euro / Zara - 49,95 euro

Het Italiaanse merk Gucci versierde een jasje met patches van vlinders en vogels, terwijl Miu Miu het sober hield met een paar flamingo’s. Each X Other stuurde dan weer een model de catwalk op met een jasje en broek opgestreken arenden. Niet zo handig met een strijkijzer of niet zoveel inspiratie om je eigen denim spullen te personaliseren? De trend heeft intussen de winkels bereikt. Een selectie van stuks met de nodige swag.

TREND. Stoere patches op je jeans
Jas - Mango - 49,99 euro / Schoenen - Converse - 109,95 euro / Set strijkapplicaties - H&M - 6,99 euro / Jas - New Look - 49,99 euro / Jurk - River Island - 65 euro / Broek met eenhoorns bij Topshop - 89 euro
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees