17 Gentse eigenaars renoveren samen zonder zorgen

17 Gentse eigenaars renoveren samen zonder zorgen

De negentien huisjes in het citeetje van de Ekkergemstraat krijgen allemaal tegelijk een nieuw dak. Foto: fvv

Gent -

Wil je je huis energiezuiniger maken maar zie je op tegen de rompslomp? Misschien kan Wijkwerf helpen. Dat is een onderdeel van de coöperatie EnerGent. In de Ekkergemstraat renoveren ze de daken van een beluik, deze maand trekken ze ook naar de wijk Tolhuis-Sluizeken-Ham. Wijkwerf heeft al honderd dossiers aangepakt.

Wie door de Ekkergemstraat rijdt, zal het amper merken maar op de nummers 159 tot 195 is een pittoresk citeetje of beluik met negentien huisjes gevestigd. Daar is de Wijkwerf bezig met een ingrijpende renovatie van de daken.

Meteen als je het beluik binnenstapt, daalt de rust over je neer. Tussen de witte huizen hangen groenslingers. Els woont hier al zestien jaar. Ze is zeer tevreden: haar huisje krijgt een nieuw dak. “We wisten dat onze daken slecht geïsoleerd waren en dat we tot 30 procent warmte verliezen. Maar hoe begin je aan zo’n renovatie?”

Els hoorde in Herberg Macharius over Wijkwerf. Dat is een project van EnerGent, een coöperatie die geld van vennoten investeert in projecten van energiebesparing en hernieuwbare energie. Els sprak hen aan. In het citeetje moest Wijkwerf zeventien eigenaars van negentien huisjes op één lijn krijgen. Dat lukte.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio