Vlaamse fietser filmt dagelijkse lijdensweg naar het werk

Vilvoorde / Scherpenheuvel-Zichem - 55 kilometer, dat is de afstand die Andy Claeskens uit Scherpenheuvel elke dag fietst naar zijn werk in Vilvoorde. Omdat de fietstocht niet zonder obstakels is, besliste Andy om met een camera op zijn borst zijn strijd met het verkeer te filmen. Het filmpje wordt nu massaal gedeeld op Facebook.

Ogen openhouden is duidelijk de boodschap. Want naast auto's of vrachtwagen die helemaal of gedeeltelijk op het fietspad staan, is het vooral uitkijken voor chauffeurs die zonder uitkijken een garage uitrijden of die geen voorrang verlenen. Opvallend: ook heel wat wagens houden halt op het fietspad als ze ergens willen inslaan of een rondpunt willen oprijden.

Maar Andy heeft geen andere keuze dan de fiets te nemen. “Het is uiteraard goed voor mijn conditie, maar andere vervoersmiddelen zijn ook niet echt een optie. Ik moet om 8 uur in Vilvoorde zijn. Door de files ben ik met de auto even lang onderweg als met de fiets en de treinverbinding is erg slecht”, vertelt Andy.

Andy maakt zich vooral zorgen om de schoolgaande kinderen. “Mijn zoon van 13 fietst elke dag naar zijn school in Tessenderlo. Toch goed voor 32 kilometer en niet rustig over een veilig fietspad. Als ervaren fietser kan je op de meeste situaties anticiperen, voor kinderen is dat toch anders.”

Andy is verrast dat zijn filmpje zo vaak gedeeld wordt. “Ik heb al eerder filmpjes gepost, maar nu gaat het wel heel hard. Het is voor mensen die dagdagelijks op de fiets kruipen blijkbaar heel herkenbaar”, aldus de brandweerman.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees