Moeder Daisy Van Cauwenbergh in shock: “Wij wisten van niets”

Moeder Daisy Van Cauwenbergh in shock: “Wij wisten van niets”

Ex-Miss België Daisy Van Cauwenberghe met echtgenoot Huub Fijen. Foto: Bauweraerts

Hoewel Daisy Van Cauwenbergh (48) al enkele jaren met haar gezin naar de Verenigde Staten is verhuisd, zou ze binnenkort opnieuw voor de correctionele rechtbank in Brussel moeten verschijnen. De voormalige miss België staat samen met haar echtgenoot Huub Fijen (47) terecht voor fiscale fraude en mensenhandel. Haar familie reageert totaal verbaasd op het nieuws.

Het weekblad TV Familie sprak met de moeder van Daisy. “Vervolgd voor mensenhandel? Daar moet ik eens goed mee lachen”, klinkt het. “U bent de eerste persoon die mij over deze onzin inlicht. Het is voor alle duidelijkheid ook helemaal niet waar. Anders had Daisy mij er toch al iets over verteld? We bellen regelmatig, maar hier heeft ze niets van gezegd. Ik heb bij hen thuis ook nooit illegale Filipijnen aan het werk gezien.”

“Of ze hiervoor vanuit de VS naar België gaan komen?”, ook daar weet de moeder niets van.

Twee serieuze dossiers

Nochtans behandelt de correctionele rechtbank in Brussel op 4 november twee serieuze dossiers, zo werd vorige week bekendgemaakt. In 2008 gingen de vier IT-bedrijfjes van echtgenoot Huub Fijen failliet. Het eerste dossier maakt melding van o.a. belastingontduiking en benadeling van schuldeisers. Het koppel werd kort na het faillissement opgepakt voor verhoor en moest zelfs een nacht in de cel doorbrengen. De onderzoeksrechter liet hen vrij, maar stelde hen wel in verdenking.

In een tweede dossier is er sprake van mensenhandel en illegale tewerkstelling. Voor de renovatie van hun villa in Wemmel had het koppel tussen 2005 en 2007 in het zwart Filipijnen zonder verblijfsvergunning tewerkgesteld. Ook zouden Filipijnse vrouwen als au pair voor het koppel hebben gewerkt. Deze mensen kregen kost en inwoon, maar geen vergoeding voor hun werk.

Van de radar verdwenen

In 2014 verdween het koppel volledig van de radar. Ze verlieten halsoverkop hun villa en startten een nieuw leven in de VS, zonder familie of vrienden op de hoogte te brengen. Volgens verschillende bronnen was het de enige uitweg om de vele schuldeisers te ontvluchten. Sindsdien zou het gezin van Van Cauwenbergh niet meer in België gezien zijn, het is zelfs niet geweten waar in Amerika ze nu precies wonen.

Het koppel laat zich vertegenwoordigen door een advocaat, maar ook die wou geen verdere commentaar kwijt op de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees