Bomalarm in luchthaven en station Charleroi weer opgeheven, bijzonder moeizame avondspits op het spoor

Bomalarm in luchthaven en station Charleroi weer opgeheven, bijzonder moeizame avondspits op het spoor

Archiefbeeld: Charleroi-Zuid. Foto: BELGA

Het bomalarm op de luchthaven Brussels South Charleroi (BSCA) is eveneens opgeheven. De getroffen veiligheidsmaatregelen zijn er iets voor 19 uur weer afgeblazen. Eerder was ook het bomalarm in het station Charleroi-Zuid rond 18.30 opgeheven.

Een anonieme telefonische mededeling meldde dat er bommen zouden ontploffen in het station en de luchthaven. De ordediensten gingen onmiddellijk over tot de ontruiming van het station, de metro- en busperrons.

Op de luchthaven werden enkele veiligheidsmaatregelen getroffen. Er waren lichte vertragingen voor minstens drie vluchten, maar de luchthaven bevestigde niet dat die vertraging met het bomalarm te maken had. Na inspectie van de ordediensten is het alarm iets voor 19 uur opnieuw opgeheven.

De avondspits op het spoornet verloopt bijzonder moeizaam door een bomalarm eerder op de dag in het station van Brussel-Noord. Treinen in en rond Brussel kampen met vertragingen tussen een kwartier en een uur en een kwartier, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een derde van de treinen moet passeren over de Brusselse Noord-Zuidas en daardoor waaiert de hinder uit over het hele land, zegt Thomas Baeken van Infrabel, die het heeft over een “bijzonder zware avondspits”.

Hoe lang de hinder zal aanslepen, is momenteel nog niet duidelijk, maar dat zal vermoedelijk nog even duren. “De impact zal vermoedelijk pas morgenochtend helemaal duidelijk zijn”, aldus Baeken, die de vergelijking trekt met de problemen van dinsdag op het spoor, toen een stroompanne vooral Brussel-Zuid trof. “Er werden dinsdag 400 treinen getroffen, met alles samen 6.000 minuten vertraging. De hinder van woensdagavond zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn”, zegt die nog.

 

 
 

Corrigeer

NIEUWS