Jonge Belg verongelukt in Zwitserland

Schilde -

Yoran Wouters (20) uit Schilde is vorige maand in het Zwitserse kanton Wallis in dramatische omstandigheden om het leven gekomen. De jongeman die op trektocht was, gleed vermoedelijk uit en werd twee dagen later dood teruggevonden in een rivierbedding. Het duurde even voor hij kon geïdentificeerd worden.

Yoran Wouters (20) uit Schilde is in het Zwitserse kanton Wallis in dramatische omstandigheden om het leven gekomen. De jongeman, die op trektocht was, gleed vermoedelijk uit en werd twee dagen later dood teruggevonden in een rivierbedding.

Yoran, bachelorstudent industriële wetenschappen aan de KU Leuven, was met de rugzak op trektocht in Zwitserland toen hij een dodelijke val maakte. De politie van Stalden vond zijn ­lichaam op zaterdag 17 september in een riviertje en verspreidde een opsporingsbericht om zijn identiteit te achterhalen en eventueel vrienden of getuigen te zoeken. Het duurde even voor hij geïdentificeerd kon worden.

Uit het onderzoek van het Zwitserse gerecht is gebleken dat Wouters op 15 september al overleed. Een autopsie wees niet op een gewelddadig overlijden.

Corrigeer

NIEUWS