“Derde Wereldoorlog zal extreem dodelijk en snel zijn”

Archiefbeeld Foto: REUTERS

Volgens Amerikaanse legerchefs is het niet de vraag of, maar wanneer er een groots gewapend wereldconflict zal uitbreken. Een dodelijke cocktail van kunstmatige intelligentie en slimme wapens zal tot ongeziene taferelen leiden.

“In de nabije toekomst zal een oorlog tussen grote landen zoals de VS, China en Rusland veel doden eisen en bijzonder snel verlopen”, verklaarde de Amerikaanse generaal William Hix tijdens een bijeenkomst in Washington DC. “Op de langere termijn zullen machines in staat zijn om veel sneller beslissingen te nemen, waardoor soldaten anders moeten leren omgaan met die technologie.”

“Landen zoals als Rusland en China bouwen enorme legers uit en rusten hun troepen steeds meer uit met allerlei snufjes. Daarom moeten we ons voorbereiden op het grootste gewapende conflict in zestig jaar tijd”, zegt Hix.

Stafchef van de Amerikaanse grondtroepen, Mark Milley, ziet de toekomst somber in: “Een oorlog tussen natiestaten is bijna gegarandeerd, het is slechts een kwestie van tijd”, klinkt het. Milley denkt daarbij vooral aan de hernieuwde dreiging uit Rusland en de toenemende militarisering van China, maar ook de klimaatverandering kan leiden tot meer instabiliteit. “De Verenigde Staten en ons leger moeten paraat staan om al die dreigingen het hoofd te kunnen bieden.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees