OFFERTE. Wat kost een inloopdouche?

OFFERTE. Wat kost een inloopdouche?

Foto: ACO Douche

Er spelen heel wat factoren mee bij de prijsbepaling van een inloopdouche: bekleding, douchegoot, een eventuele glazen deur, douchebeslag, de bouwmaterialen en eventuele plaatsing. Alain Vermeren van ACO en Rudy van Meldert van Rosco helpen ons bij deze rekensom.

Velen verwarren een inloopdouche met een douche met douchebak waar je ook gewoon inwandelt. Toch is er wel degelijk een verschil. Je spreekt pas van een inloopdouche als de badkamervloer gewoon doorloopt in de douche en het water verdwijnt langs een douchegoot.

Om het overzichtelijk te houden, gaan we uit van een betegelde inloopdouche van 90 bij 120 cm. Onze douche bestaat uit drie muren en een glazen deur. De aan- en afvoerleidingen zijn reeds geïnstalleerd.

Voor standaard tegels betaal je zo’n 30 euro per m². Specialere exemplaren zijn duurder. Voor een douchegoot uit roestvrij staal betaal je tussen de 280 en 500 euro. Je hebt de keuze uit verschillende designs of zelfs een rooster met betegelbare afdekking. Voor de glazen deur begint de teller op 500 euro. Naargelang opties zoals een specifieke glassoort of kleur loopt de prijs op.

Voor het douchebeslag – kranen, regendouche … – begin je te tellen vanaf 200 euro. Voor al het materiaal, zoals chape en waterdicht membraan, betaal je in totaal 475 euro. Voor de plaatsing reken je op vijf werkdagen. Zelf plaatsen gaat ook, maar is niet eenvoudig. Een professional is een aanrader. Voor een standaard inloopdouche kom je op een totaalsom vanaf 3.500 euro. Maar onthoud wel: hoe gekker, hoe duurder.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief en exclusief btw. Surf naar Livios.be voor meer info over douches. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees