Wout Van Aert: "In de tijd van Roger werden er nog echte kenners geboren"

Wout Van Aert: "In de tijd van Roger werden er nog echte kenners geboren"

Foto: Belga

De vijf genomineerden voor de Nieuwsblad Flandrien 2016 zijn gekend. In alfabetische volgorde: Tom Boonen, Thomas De Gendt, Timothy Dupont, Greg Van Avermaet en Tim Wellens. Die vijf werden geselecteerd door een dertigtal wielercoryfeeën en -kenners. De favoriet van Roger De Vlaeminck haalde uiteindelijk de selectie niet: Wout Van Aert. Maar die kon het compliment van De Vlaeminck wel appreciëren.

Van Lucien Van Impe tot Patrick Lefevere, van Nick Nuyens tot bondsvoorzitter Tom Van Damme, samen met een dertigtal andere wielercoryfeeën en -kenners bogen ze zich de voorbije weken over die ene grote vraag: welke vijf renners mogen aanspraak maken op de eretitel Flandrien 2016? Welk vijftal mag ervan dromen als beste Belgische renner van het voorbije seizoen gelauwerd te worden?

Volgens Roger De Vlaeminck verdiende veldrijder Wout Van Aert alvast een nominatie: "Ik stem voor Wout Van Aert", zei hij vandaag in Het Nieuwsblad. "Hij heeft tien koersen op de weg gereden en er drie gewonnen. Dat is dertig procent."

Een opmerking die de wereldkampioen in het veld wel kon smaken: "In de tijd van Roger werden er nog echte kenners geboren!", tweette hij.

Deze zomer won Van Aert op de weg Puivelde Koerse, de tijdrit in de Baloise Ronde van België en de Schaal Sels in Merksem. Voorts werd hij tweede in Dwars door het Hageland, vierde in GP Cerami en negende op het BK op de weg.

Nu is het aan der renners

Vanaf nu is het woord overigens aan de renners zelf. Want ook dat is de Flandrien van Het Nieuwsblad. De jury wikt, het profpeloton beschikt. Uit de vijf genomineerden kiezen de Belgische renners de volgende weken de uiteindelijke winnaar. Hun winnaar. Met één kleine bedenking: krijgen we straks op het WK een buitengewone glansprestatie van een Belg, dan kan er alsnog een zesde genomineerde aan de lijst toegevoegd worden. Wie die winnaar wordt, weet u op woensdag 26 oktober als in het casino van Oostende het traditionele Gala van de Nieuwsblad Flandrien plaatsvindt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.