Levende herten en dennenbos met 700 bomen: zo viert deze stad aan zee Kerstmis

Levende herten en dennenbos met 700 bomen: zo viert deze stad aan zee Kerstmis

Zo zal het marktplein er tijdens de kerstperiode uitzien, met een permanente lichtshow op de gebouwen. Foto: repro vln

Nieuwpoort -

Een dennenbos met zevenhonderd bomen op het Marktplein, een huis van de kerstman met levende herten, een reuzenteddybeer op de Kaai en een indrukwekkende, permanente lichtshow: het moet van het kerstgebeuren in Nieuwpoort een unieke ervaring maken.

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) had voor het kerstgebeuren in zijn stad iets heel bijzonder beloofd en lijkt die belofte nu in te lossen. Het stadsbestuur wil aanzienlijk investeren in een groots programma dat een pak volk naar de stad moet lokken. “We willen ons volledig anders profileren dan andere gemeenten”, legt de burgemeester uit. “En we hebben daarvoor de lat heel hoog gelegd met enkele opvallende keuzes.”

Romantiek en sfeer, heel veel sfeer moeten de rode draad door het kerstprogramma worden. “Om dat te realiseren zullen we veel uit de kast halen. Zo is er een permanente lichtshow gepland die prachtige beelden moet projecteren op de historische gebouwen rond het Marktplein en die vanaf de autosnelweg te zien zullen zijn. We hebben dat al even uitgeprobeerd en zijn daar heel enthousiast over.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees