Aanleg rotonde AZ Alma start eindelijk

Aanleg rotonde AZ Alma start eindelijk

Vanop de rotonde kun je naar het nieuwe ziekenhuis afslaan. Foto: emv

Eeklo -

De aanleg van de rotonde aan AZ Alma op de Ringlaan start eindelijk op maandag 10 oktober, op 158 kalenderdagen van de opening van het ziekenhuis, die gepland is op 17 maart.

De nieuwe rotonde geeft het verkeer vanop de Ringlaan toegang tot het terrein van het nieuwe ziekenhuis, maar ook van het toekomstige bedrijventerrein Kunstdal.

De Blakstraat wordt permanent afgesloten van de Ringlaan. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen de werken duren tot eind maart 2017. Slecht weer kan een invloed hebben op de timing van de werkzaamheden.

Ten zuiden van de nieuwe rotonde, ter hoogte van de Raverschootstraat, wordt op de Ringlaan de middenberm dichtgemaakt voor gemotoriseerd verkeer.

Daardoor wordt de verkeersveiligheid voor de overstekende fietsers verhoogd. In het voorjaar van 2017 zullen op de Ringlaan, tussen de nieuwe rotonde en Nieuwendorpe, ook de toplaag van de asfaltverharding en de greppels vernieuwd worden.

Tijdelijke omleidingsweg

De aannemer start met het aanleggen van een tijdelijke omleidingsweg ten westen van de bestaande Ringlaan, zodat het verkeer in de volgende fasen naast de werfzone kan passeren. De aanleg van de omleidingsweg kan verkeershinder veroorzaken. Tijdens de bouw van de rotonde rijdt het gemotoriseerd verkeer via de tijdelijke omleidingsweg over één rijstrook in beide richtingen.

Fietsers rijden in beide richtingen om via de Raverschootstraat, Galgenstraat, Blakstraat en de Brugse Steenweg. Op het einde van de werken (voorjaar 2017), bij het leggen van de nieuwe asfaltlaag op de Ringlaan, zal het verkeer in de richting van de expresweg gedurende één week een plaatselijke omleiding moeten volgen.

De Ringlaan wordt niet afgesloten, er geldt wel een snelheidsregime van 50 kilometer per uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio