Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.
Abonnee worden? Kies je leesformule

Waterbouwkundig Laboratorium krijgt nieuw uitzicht en een toren

Renovatie en nieuwbouw leveren elk jaar energiebesparing van 50.000 euro op

Het Waterkundig Laboratorium in de Berchemlei is dringend aan vernieuwing toe. Foto: dke

Het statische en verouderde gebouw van het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe toren. Er zijn onder meer stabiliteitsproblemen en waterinsijpeling, en het hele gebouw wordt energiezuiniger gemaakt.

Het Waterbouwkundig Laboratorium in de Berchemlei werd opgericht als onderdeel van de Antwerpse Zeediensten. In het labo wordt de invloed van menselijke activiteit en van de natuur op watersystemen onderzocht ...

Het beste van Enkel voor abonnees