Wout Van Aert trekt naar nieuwe ploeg: “Kijk ernaar uit om stapje hogerop te zetten”

Wout Van Aert trekt naar nieuwe ploeg: “Kijk ernaar uit om stapje hogerop te zetten”

Foto: BELGA

Wout van Aert (22) rijdt vanaf 1 januari voor een nieuwe ploeg, geleid door Nick Nuyens. Dat bevestigde de wereldkampioen voor de start van de Berencross in Meulebeke: “Mijn nieuwe ploeg?”, reageerde hij toen om een reactie werd gevraagd. “Ik wist het natuurlijk al even, maar het is nu vroeg naar buiten gebracht. Ik kijk ernaar uit om stapje hogerop te zetten.”

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar nu werd het door Van Aert bevestigd: hij tekent bij de nieuwe, Belgische ploeg van Nick Nuyens een contract tot eind 2019. Volgens de geruchten zou het om een fusie gaan tussen Veranda's Willems en Crelan. 

Hoe de concrete invulling van die nieuwe ploeg eruit zal zien is nog niet meteen duidelijk maar vanaf 1 januari rijdt Van Aert in een nieuw shirt. Crelan-Vastgoedservice, zijn huidige ploeg, maakt echter mee de overstap naar het nieuwe team. Ook Geert Vanhoof en Timmy Simons, managers van zijn huidige ploeg, stappen mee in het project en worden mede-eigenaars van de nieuwe ploeg. Dat meldde Het Laatste Nieuws.

"Ik denk natuurlijk aan Parijs-Roubaix"

Over het waarom hoeft u niet te twijfelen: de ploeg krijgt zo een upgrade van het continentale naar het ProContinentale niveau. De wereldkampioen in het veld wordt ook een grote toekomst op de weg voorspeld en gaf achter de schermen aan ooit aan de klassiekers te willen deelnemen. Daarvoor moet hij nu niet meer van team wisselen. De promotie zorgt ervoor dat Van Aert straks aan de start kan staan van WorldTour-wedstrijden als Omloop Het Nieuwsblad of Ronde van Vlaanderen.

"Zo kan ik ook op de weg enkele mooie koersen afleggen in dit nieuwe professioneel continentale team. Ik denk daarbij natuurlijk aan Parijs-Roubaix. Maar mijn focus blijft in eerste instantie nog zeker op het veldrijden liggen", besluit Van Aert.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.