Pocognoli vervangt geblesseerde Jordan Lukaku tegen Gibraltar

Pocognoli vervangt geblesseerde Jordan Lukaku tegen Gibraltar

Foto: Isosport

Sébastien Pocognoli komt bij de selectie van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiematch in Portugal tegen Gibraltar. Hij vervangt de geblesseerde Jordan Lukaku.

Bondscoach Roberto Martinez heeft Sébastien Pocognoli bij de selectie van de Rode Duivels gehaald voor de WK-kwalificatiewedstrijd van maandagavond in het Portugese Faro tegen Gibraltar. Dat meldt de officiële twitterpagina van de nationale ploeg (BelgianRedDevils) zondagmorgen.

De linksachter van Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse, vervangt Jordan Lukaku. De verdediger van Lazio Rome viel vrijdagavond al na twintig minuten uit in de partij tegen Bosnië-Herzegovina (4-0). Hij moest met een draagberrie van het veld gedragen worden.

Pocognoli vervangt geblesseerde Jordan Lukaku tegen Gibraltar
Foto: pn

De 29-jarige Pocognoli telt dertien caps achter zijn naam. Het is zijn eerste selectie in twee jaar. Naast de geblesseerde Lukaku mist België tegen Gibraltar ook de geschorste Marouane Fellaini.

De Rode Duivels leiden samen met Griekenland met 6 punten uit twee wedstrijden in kwalificatiegroep H voor het WK 2018.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0