Hasselt is leidersplaats in BENE-League handbal weer kwijt

Hasselt is leidersplaats in BENE-League handbal weer kwijt

Archiefbeeld Foto: Serge Minten

Hasselt heeft maar een week kunnen genieten van de leidersplaats in de Bene-League. Op de zevende speeldag ging de Limburgse handbalclub zaterdag in Drenthe met 31-29 onderuit bij Hurry Up. Limburg Lions won nipt met 28-29 bij Sasja en heroverde zo de leiding. De club uit Sittard-Geleen heeft met 12 punten nu één punt voor op Hasselt, Hurry Up en Tongeren, dat Targos Bevo met 27-21 versloeg.

Achilles Bocholt volgt met 7 punten op de vijfde plaats. De Belgische landskampioen won donderdag al met 24-29 bij Koornneef. Die wedstrijd werd naar de midweek verplaatst omdat Bocholt zaterdag Europees aan de bak moest. In de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup verloor het zijn heenwedstrijd tegen het Hongaarse Csurgoi met 23-34.

Wezet ging zaterdag met 30-25 onderuit bij Volendam. Merksem kende wel succes in Nederland. Het won met 22-30 in Aalsmeer.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.