Gewelddadige overvaller opgepakt na achtervolging in Maasmechelen

Maasmechelen -

Na een wilde achtervolgen werden zaterdagavond rond 19 uur twee personen opgepakt in Maasmechelen. Eén van de twee inzittenden is een crimineel die door Nederland gezocht wordt.

De achtervolging kwam er na een onderzoek van de Nederlandse politie. Daarvoor werkten zij samen met de politiediensten in ons land. De twee verdachten sloegen zaterdagavond op de vlucht in een gestolen wagen. Na een achtervolging, waarbij ze enkele geparkeerde voertuigen raakten en een aanrijding veroorzaakten, werden ze rond 19.15 uur klemgereden door de gespecialiseerde eenheden van de federale politie.

Eén van de verdachten in de wagen, de Nederlander Y.D., werd gevolgd in het kader van een gewelddadige overval op 10 mei 2016 in Landgraaf. Twee mannen vielen toen, verkleed als agenten, een woning binnen. Daarbij raakte de bewoner zwaargewond. De tweede verdachte, G.D., is nog altijd op de vlucht.

De andere inzittende in de achtervolgende auto was een 48-jarige Kroaat, zonder gekende verblijfplaats. De twee verschijnen zondagnamiddag nog voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Die zal beslissen of de verdachten aangehouden blijven. Y.D. wordt mogelijk uitgeleverd aan het Nederlandse gerecht.

Een inzittende van één van de aangereden auto’s raakte lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Genk overgebracht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees