Bocholt gaat zwaar onderuit ondanks “beste twintig minuten van seizoen”

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond een 23-34 nederlaag geleden tegen het Hongaarse Csurgoi KK in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup handbal. Bij de rust was de stand 11-14 in het voordeel van de bezoekers. Na afloop van de wedstrijd stonden de zware 23-34 cijfers op het bord. De return wordt volgende week zaterdag gespeeld.

Vanaf de eerste minuut verdedigde Bocholt uitstekend en op de counter konden de Limburgers in de aanvangsfase drie keer scoren. Na 10 minuten stond het 6-4 voor de thuisploeg en niet veel later zelfs 10-8. De coach van Csurgoi was niet tevreden, vroeg een time-out en dat bleek een keerpunt in de wedstrijd. Bocholt miste nadien enkele opgelegde kansen en botste meermaals op een uitmuntende Hongaarse doelman. De Hongaren namen de controle over en bogen een achterstand om in een voorsprong. Ruststand: 11-14.

“De eerste 20 minuten waren de beste van het seizoen”, blikte coach Bart Lenders terug. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, verdedigend zat het prima en een groot deel van de eerste helft stonden we op voorsprong. Mijn Hongaarse collega was niet tevreden en stuurde tijdens een time-out bij. De laatste vijf minuten van de eerste helft voelde je dat Csorgoi de wedstrijd in handen nam. De enkele keren dat we eruit kwamen stuitten we telkens op een sterke doelman. Net voor de rust verliest Valkenborgh de bal en scoort Csurgoi. In plaats van 12-13 staat het 11-14 bij de rust.”

In de beginfase van de tweede helft zag Bocholt vier doelpogingen gestopt door de Hongaarse doelman Laszio Bartucz. De Hongaren voerden de druk op en Bocholt kraakte. De Hongaarse uitblinker Aleh Astrashapkin had een groot aandeel in de ruime zege van zijn team.

“De cijfers zijn overdreven”, zuchtte Bart Lenders. eIn het begin van de tweede helft houdt hun doelman ons meermaals van een doelpunt. Misschien waren we niet scherp genoeg bij de afwerking. Nadien kregen we het moeilijk in de verdediging. Wie alleen de uitslag bekijkt, denkt dat we een pak voor de broek hebben gekregen terwijl we eigenlijk een heel goede eerste helft speelden. Het verschil moest onder de 10 doelpunten gebleven zijn. Dat is het enige minpunt.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.