Nederlander Joris Nieuwenhuis (Rabobank) is beste belofte op de GP Mario De Clercq

 Nederlander Joris Nieuwenhuis (Rabobank) is beste belofte op de GP Mario De Clercq

Foto: BELGA

De Nederlander Joris Nieuwhuis (Rabobank) heeft zondag bij de beloften de GP Mario De Clercq, de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee, op en rond de Hotondberg gewonnen. Hij is meteen ook de eerste leider in dit regelmatigheidscriterium. Wereldkampioen Eli Iserbyt werd tweede en Sieben Wouters derde. De Tsjech Adam Touplaik overschreed als vierde de eindmeet voor Thomas Joseph. Joris Nieuwenhuis won eerder op het seizoen al in Gieten.

Het was Quinten Hermans die als een speer vertrok maar hij kwam al snel zichzelf tegen en zakte weg. Hij zou uiteindelijk zelfs uit de wedstrijd stappen.

Er vormde zich al snel een kopgroep met vier renners. Dat waren Eli Iserbyt, Nicolas Cleppe, Sieben Wouters en Joris Nieuwenhuis. Iserbyt repte zich, in de tweede ronde, naar de vijftien seconden bonificatie. Nieuwenhuis pakte daar 10 seconden en Cleppe nog 5 seconden bonificatie. Nieuwenhuis ontbond daarna zijn duivels en Ei Iserbyt kraakte. Hij zag de Nederlander beetje per beetje van zich verder weg rijden. De wereldkampioen kreeg nog even de steun van Toupaik en Wouters maar ook met drie man was er geen kruid gewassen tegen Nieuwenhuis.

Iserbyt zette in volle finale nog eens alles op alles en trok alleen in de tegenaanval maar de Nederlander was dan al lang gaan vliegen zodat er voor de wereldkampioen enkel nog een tweede plaats in zat.

Corrigeer