Start in GP Mario De Clercq uitgesteld na ernstige blessure in vrouwenrace

Start in GP Mario De Clercq uitgesteld na ernstige blessure in vrouwenrace

Foto: rr

De start van de eliterenners in de GP Mario De Clercq werd uitgesteld nadat een renster in de vrouwenrace een ernstige blessure opliep. Eva Maria Palm sukkelde met geknelde rugzenuw waardoor ze niet meer van de fiets kon aan de finish en moest worden afgevoerd met een ziekenwagen. Probleem was dat de Belgische renster van Koga Ladies - Dr. Herzog zelfs uitstralingen had naar haar benen en door die rugblessure niet meteen kon worden verplaatst.

De profs toonden echter alle begrip en hoopten vooral dat  Eva Maria Palm ervan af kwam zonder ernstige blessures. Iets meer dan een kwartier later dan gepland werd dan toch het startschot gegeven.

Volg hier de GP Mario De Clercq in Ronse LIVE!

In de vrouwenrace stond er geen maat op Thalita de Jong. Reeds in de eerste ronde liet de wereldkampioene alle tegenstand achter zich en begon aan haar lange solo. De Nederlandse kwam slechts even in de problemen. Net voor het ingaan van de vierde ronde sloeg ze onderuit en moest een tijdlang aan de kant om haar fietsketting opnieuw op de juiste plaats te krijgen. Maar ook hierdoor werd de Jong niet uit haar lood geslagen. Ze haalde het dan ook op overtuigende wijze.

"Het is natuurlijk mooi om hier te kunnen winnen al zag het er even heel benard uit toen ik ten val kwam", lachte Thalita de Jong. "Ik maakte net voor het indraaien naar de laatste rechte lijn een stuurfout en sloeg onderuit. Mijn ketting zat vast tussen het fietskader en daarom moest ik wat prutsen om alles weer op zijn plaats te krijgen. Dat was even frustrerend. Even dacht ik dat de rest ging terugkomen maar blijkbaar was mijn voorsprong al zo groot dat ik me dit akkefietje wel kon veroorloven. Ik keek achter mij en zag dat de kloof nog groot genoeg was. Ik nam van dan af wel geen enkel risico meer maar telde toch nog 20 seconden voorsprong. De laatste meters van deze wedstrijd was het echt genieten. Dit is een mooie zege."

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.