Blessuregolf Belgische beloften: nu ook Denayer out voor levensbelangrijke match

Blessuregolf Belgische beloften: nu ook Denayer out voor levensbelangrijke match

Jason Denayer (links) was op het voorbije EK actief met de Rode Duivels. Foto: EPA

Jason Denayer (Sunderland) en Joris Kayembe (Porto) verlaten de jonge Duivels U21 noodgedwongen. Beide spelers sukkelen met blessures en zijn dus niet inzetbaar voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Letland komende dinsdag. Dat maakte beloftencoach Johan Walem bekend op Twitter. De U21 moet zich tegen Letland proberen te verzekeren van een plaats op het EK 2017.

Johan Walem roept twee vervangers op. Club Brugge-verdediger Dion Cools en Nani Landry Dimata (Oostende) komen bij de groep. De Belgische U21 staat op de tweede plaats in hun groep. De groepswinst in niet meer mogelijk voor de beloften, die zich nu moeten zien te plaatsen als één van de beste tweedes. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, de vier beste tweedes strijden in barrages om de laatste tweede tickets. Op dit moment staat België tweede in die ranking.

De U21 kunnen allesbehalve op volle kracht aantreden tegen Letland. Eerder moesten ook al Leander Dendoncker, Mathias Bossaerts en Leandro Trossard geblesseerd afhaken. Youri Tielemans werd bij de Rode Duivels gehaald door de blessure van Mousa Dembélé.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0