Bondscoach wilde Asare van AA Gent oproepen voor Rode Duivels maar dat kon niet

Bondscoach wilde Asare van AA Gent oproepen voor Rode Duivels maar dat kon niet

Foto: BELGA

Bondscoach Roberto Martinez haalde Sébastien Pocognoli bij de selectie van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiewedstrijd van maandagavond in het Portugese Faro tegen Gibraltar. De linksachter van Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse, vervangt Jordan Lukaku. Maar Pocognoli is slechts tweede keus want Roberto Martinez wilde eigenlijk Nana Asare van AA Gent oproepen. Maar dat kon niet...

Roberto Martinez ging Nana Asare al meermaals scouten en maakte een goede indruk. De linksback van AA Gent is echter van Ghanese origine en blijkt nog niet over een Belgisch paspoort te beschikken. De voetbalbond (KBVB) informeerde zaterdag bij AA Gent en kreeg daar pas te horen dat de aanvraag voor de Belgische nationaliteit door Asare nog niet afgerond is. Die procedure is nog niet goedgekeurd: die duurt normaliter een tweetal jaar maar het is nog niet geweten hoe lang de procedure nog kan duren in dit geval.

Bondscoach Roberto Martinez en aanvoerder Eden Hazard nemen de wedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar overigens serieus. Er worden dan ook weinig wijzigingen verwacht en een zege is een must. Martinez beseft dan ook het gevaar van Gibraltar, zijn collega kijkt uit naar Belgische “wereldsterren”.

“Ik ga geen veranderingen doorvoeren tenzij ze noodzakelijk zijn”, aldus bondscoach Roberto Martinez. “Jordan Lukaku zal twee-drie weken out zijn met een enkelblessure. Romelu traint individueel, over hem beslissen we morgen pas.”

Wellicht speelt Martinez opnieuw met drie verdedigers en met Laurent Ciman, een ingreep die hij al doorvoerde tegen BosniË na het uitvallen van Lukaku. Voorts is Marouane Fellaini geschorst, hij wordt mogelijk vervangen door Steven Defour.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0