Twee doden bij woningbrand: “Haar grote zorg is haar dood geworden”

Langemark-Poelkapelle - Bij een woningbrand in Langemark-Poelkapelle is maandagochtend een ouder echtpaar om het leven gekomen. De vrouw raakte op tijd uit het brandende huis, maar ging opnieuw naar binnen om haar man, een tachtiger, te redden. “Zelfs als ze buiten gebleven was, dan zou ze het nog niet overleefd hebben zonder haar man”, luidt het bij de buurtbewoners.

Een dag nadat meerdere huizen door een brand (en ontploffingsgevaar) ontruimd moesten worden, is er maandagochtend omstreeks 7.10 uur opnieuw een brand uitgebroken in de Poelkapellestraat in Langemark-Poelkapelle. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het huis al in lichterlaaie. De brandweerkorpsen van Ieper, Merkem en Zonnebeke kwamen ter versterking. Het alleenstaande huisje brandde volledig uit. De oorzaak is nog niet bekend.

Het huisje is eigendom van een ouder echtpaar, dat bij de brand om het leven gekomen is, aldus commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper.

De vrouw van 80 jaar raakte aanvankelijk nog op tijd uit de woning, maar ging terug naar binnen om haar man, een man van 84 jaar die aan een rolstoel gekluisterd zat, te redden. Een buurman probeerde haar nog tegen te houden, maar geraakte gewond. “De vrouw kwam niet meer naar buiten”, aldus een buurtbewoner. “Maar zelfs al was ze buiten gebleven, zonder haar man zou ze het toch niet overleefd hebben.” "Haar grote zorg is haar dood geworden", reageert familie van het koppel.

De Poelkapellestraat werd afgesloten voor het verkeer, de brandweer kwam massaal ter plaatse.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees