VIDEO. Dit is de beste beatboxer van België

VIDEO. Dit is de beste beatboxer van België

Na het WK in Berlijn is voor Martin Geunens alles mogelijk. Foto: FOTO BOUCHRA DRAOUI

Wemmel -

Wemmelaar Martin Geunens (22) is de beste “Beat Boxer” van het land. Hij won het ultieme Belgisch Kampioenschap afgelopen wekend in Brussel. Onverwacht? “Vooral gehoopt, want ik heb hier keihard voor gewerkt”, zegt Geunens.

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap ‘Beatbox’ plaats in onze hoofdstad. Beatbox is een muziekstijl die eind jaren zeventig ontstaan is onder Afro-Amerikanen. Het kenmerk is het door impulsgeluiden nadoen van percussie. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen.

Voor het Belgisch Kampioenschap in Brussel waagden ruim 40 ingeschrevenen zich voor de titel van Belgisch beste. Maar slechts één kan met de titel gaan lopen, en dit jaar is die titel dus weggelegd voor Martin Geunens, bekend als ‘Beatboxer’ ‘Supernova’.

“Dat geeft me een ticket naar het wereldkampioenschap (WK) in Duitsland in 2018, waar ik ons land zal vertegenwoordigen. Dat is voor mij echt ontzettend belangrijk. Ik hoop hiervan mijn beroep te maken, maar gemakkelijk is het niet.”

Supernova tijdens een eerdere wedstrijd: 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees