CLUBNIEUWS. Waslijst afwezigen bij Club, goed nieuws uit Anderlechtkamp

CLUBNIEUWS. Waslijst afwezigen bij Club, goed nieuws uit Anderlechtkamp

Abdoulay Diaby (Club Brugge) Foto: Belga

Nu de Rode Duivels weer uitzwermen naar hun clubs, kunnen we de blik opnieuw richten op de vaderlandse competitie. En daarin was er slecht nieuws voor Club Brugge, dat de ziekenboeg stilaan ziet uitpuilen, en goed nieuws voor Anderlecht, dat weer kan rekenen op twee sleutelspelers. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

Waslijst afwezigen bij Club

Club Brugge trainde gisteren voor open publiek en kreeg af te rekenen met een waslijst afwezigen. Naast de langdurig geblesseerden Björn Engels, Lior Refaelov, José Izquierdo en Laurens De Bock waren ook Sebastien Bruzzese, Abdoulay Diaby,  Dian Cools en Brandon  Mechele niet op de afspraak. Bruzzese sukkelt met de buikspieren en zou een tweetal weken out zijn. Diaby werd uit voorzorg binnengelaten. Dion Cools werd gisteren opgeroepen voor de Belgische U21 om de blessure van Jason Denayer op te vangen. Hij bekampt vanavond om 18.45 uur  Letland in Leuven. Mechele spendeerde zijn vrije weekend in Barcelona en kreeg zondagavond problemen met zijn vlucht terug. Ook  trainer Michel Preud'homme bleef binnen. 

Dendoncker en Hanni wellicht fit voor Lokeren

De blessure van Anderlecht-middenvelder Leander Dendoncker evolueert in de goede richting voor de wedstrijd van zondag tegen Lokeren. Hij moest vorige week nog afhaken bij de Jonge Duivels omdat hij last had aan de heupbuigers, een blessure die hem de voorbije maanden al een tijdje aan de kant hield. En nog goed nieuws uit het Anderlechtkamp: ook aanvoerder Sofiane Hanni is zondag mogelijk inzetbaar.

Blessurenieuws KV Oostende

Bij  KV Oostende hervatten Andile Jali en Mathias Bossaerts met enkele oefeningen met de bal, Brecht Capon bleef binnen voor verzorging aan de kuit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.