Race tegen de klok om alle boeken van bieb te chippen

Race tegen de klok om alle boeken van bieb te chippen

Chip in een boek plakken, boek scannen, boek op de veiligheidsplaat leggen: zestig bibliotheekmedewerkers doen die routineuze klus in een beurtrol. Foto: fvv

Gent -

Een gigantische ‘chip­operatie’ is maandag offi­cieel van start gegaan in de bibliotheek aan de Zuid. Deadline: 14 januari. Dan moeten alle 600.000 boeken gechipt in verhuisdozen zitten. Al zal het allerlaatste boek pas over een jaar worden gechipt.

Boek openen, chip in boek plakken, boek scannen, over de veiligheidsplaat schuiven en weer sluiten. Het chippen van één boek neemt zowat vier seconden in beslag. Vier wisselende duo’s zullen er drie maanden lang non-stop mee bezig zijn.

Zestig bibliotheekmedewerkers zullen maximaal acht uur per week moeten chippen. Ze voelen de hete adem van de verhuizers in hun nek: op 14 januari wordt alles verscheept naar De Krook. De 200.000 boeken van het magazijn staan al in de nieuwe bibliotheek, gechipt en wel. Blijven nog over: de 400.000 boeken, cd’s en dvd’s in de hoofdbibliotheek en de filialen.

Corrigeer

MEER NIEUWS