Partner van ex-miss België zit liever zes maand in de cel dan werkstraf uit te voeren

Partner van ex-miss België zit liever zes maand in de cel dan werkstraf uit te voeren

Filip Meert biedt zich vandaag aan in de gevangenis Foto: BELGA

Wilrijk -

Wilrijkenaar Filip Meert (47) - partner van gewezen miss België Alizéé Poulicek en ex van Saartje Vandendriessche - biedt zich vandaag aan in de gevangenis van Antwerpen om een straf uit te zitten van zes maand voor het aftrappen van een zijspiegel. Hij weigert pertinent een alternatieve werkstraf van 60 uur uit te voeren. “Ik hoef geen gunsten van het gerecht zolang men de fouten, het gesjoemel en het gemanipuleer uit een oud fraudedossier tegen mij niet rechtzet”, zegt hij.

Vorig jaar kreeg Filip Meert het op de A12 in Niel aan de stok met een autobestuurder. “De chauffeur van een Mercedes kon het niet hebben dat ik met mijn Vespa voor hem was gaan staan bij een verkeerslicht”, zegt Meert in de Gazet van Antwerpen. “Hij probeerde me tot twee keer toe van de weg te rijden. Ik was ziedend. In mijn woede heb ik de spiegel van zijn auto kapotgetrapt. Daarna zijn we samen naar de politie gegaan om ieder een verklaring af te leggen.”

Het parket nodigde Meert uit voor strafbemiddeling maar hij weigerde. Daarom moest hij voor de correctionele rechtbank verschijnen. De rechter veroordeelde hem tot een alternatieve werkstraf van 60 uur. Ook dat weigerde Meert, waardoor hij een vervangende straf van zes maanden moet uitzitten in de gevangenis.

“Ik weiger deals te sluiten met een instituut dat zelf de wet niet volgt”, betoogt hij. “Ik hoef ook geen gunsten te krijgen van zo’n organisatie.”

“Verschrikkelijk voor Alizée en de kinderen

Partner van ex-miss België zit liever zes maand in de cel dan werkstraf uit te voeren
Filip Meert en Alizée Poulicek Foto: Photo News

Filip Meert verwijst daarbij naar een oud dossier tegen hem uit 2001. Toen werd hij tot vier jaar cel veroordeeld wegens het organiseren van een btw-carousselfraude met gsm’s. Hij bleef ontkennen. Hoewel de bewijslast tegen Meert volgens de Gazet van Antwerpen flinterdun was en dubieus, moest hij 45 maanden effectief in de cel zitten. “Mijn leven was verwoest”, zei hij over die periode.

Meert schreef zijn verhaal neer in “De Bloedkamer”, overtuigde minister van Justitie om een herziening van zijn proces mogelijk te maken maar uiteindelijk ging het gerecht daar niet op in. Sindsdien blijft hij ijveren voor de oprichting van een onafhankelijke commissie die moet oordelen over gerechtelijke dwalingen. “Een normaal leven opbouwen is voor mij onmogelijk want de btw-diensten eisen nog altijd een slordige 6 miljoen euro van mij.”

Dus biedt Filip Meert zich vandaag aan in de Begijnenstraat in Antwerpen. “Natuurlijk is het absurd om zes maanden in de cel te zitten voor een kapotte autospiegel”, zegt hij. “Voor Alizée en de kinderen (o.a. een zoontje van zes maand oud, red.) is het verschrikkelijk maar blijkbaar is dit de enige manier om aandacht te krijgen voor het dossier dat mijn leven nu al 18 jaar verpest.”

Corrigeer

MEER NIEUWS