Seksschandaal op Waalse school: twee leraren doken bed in met leerlinge

Seksschandaal op Waalse school: twee leraren doken bed in met leerlinge

Foto: ss

Twee leraren van een school in Virton moeten zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Ze zouden seks gehad hebben met een van hun leerlingen toen ze amper 15 jaar was.

De twee leraren geven les aan het Collège Notre-Dame du Bonlieu in Virton. Daar kreeg één van de twee in december 2014 een oogje op de leerlinge, die op dat moment nog maar 15 jaar oud was. Het kwam tot een korte seksuele relatie. Even later kwam het ook tot seks met de tweede leraar. Meer zelfs: de twee deelden het bed meerdere keren en hadden zelfs een liefdesrelatie.

Het was een derde leraar in die periode opgevallen dat het niet goed ging met de punten van het meisje. Hij of zij ontdekte de feiten en raadde haar aan om een klacht in te dienen, wat ze deed. Ze trok die snel in om haar ‘lief’ te beschermen, maar in gevallen als dit kan het parket vervolgen zonder een officiële klacht. De ouders van het meisje hebben zich intussen burgerlijke partij gesteld.

Aanranding van de eerbaarheid

De twee leraren moeten dus voor de correctionele rechtbank verschijnen, schrijft La Meuse woensdag, al is er nog geen datum vastgelegd. “Een van de twee moet daar verschijnen op verdenking van aanranding van de eerbaarheid”, zegt persmagistraat Sarah Pollet van het parket. “Ze worden allebei vervolgd voor aanzetten tot losbandigheid bij een minderjarige.”

Van verkrachting is geen sprake, zegt procureur Anne-Sophie Guilmot. “Er wordt over verkrachting gesproken als de betrokkene minder dan 14 jaar is op het moment dat hij of zij seks heeft.”

Nog op post

De twee leraren zijn op dit moment nog aan de slag op de school. Directeur Francis Monhonval zegt de zaak wel in handen te zullen nemen. “We zullen alles doen dat nodig is in deze situatie. Dat betekent onder meer advies inwinnen bij een advocaat. Maar met de elementen die we momenteel hebben, kunnen we nog geen andere beslissing nemen dan hen voorlopig les te laten geven.”

Het meisje, inmiddels 17 jaar, is al van school en van woonplaats veranderd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees