Restanten van drie Belgische soldaten gevonden aan IJzerfront

Restanten van drie Belgische soldaten gevonden aan IJzerfront

Foto: deredactie.be

Diksmuide -

In de Diksmuidse deelgemeente Kaaskerke zijn opnieuw resten van vier militairen, onder wie drie Belgische, gevonden die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. In juni van dit jaar werden in dezelfde streek ook al de resten van drie Belgische militairen gevonden. De vondsten zijn opmerkelijk, want voor juni was het al van 1952 geleden dat er nog resten van Belgische soldaten werden aangetroffen.

Twee van de drie Belgische militairen die in het West-Vlaamse Kaaskerke werden gevonden, behoorden tot het 11de Linieregiment uit Hasselt. Die eenheid speelde een belangrijke rol in de Slag aan de Ijzer, waarbij de rechteroever vier jaar lang Duits grondgebied werd. Het regiment van de derde Belgische militair kon niet worden bepaald.

Bedoeling is nu om de identiteit van de militairen te achterhalen en dat tegen eind 2017, ‘zodat de slachtoffers in 2018, honderd jaar na het einde van Wereldoorlog I, een definitieve laatste rustplaats kunnen krijgen’, verduidelijkt Defensie.

De identificatie moet gebeuren aan de hand van een lijst met alle vermisten van het betrokken regiment. Vervolgens zal Defensie familie van de kandidaat-slachtoffers opsporen, om aan de hand van DNA-stalen te bepalen of die verwant zijn met de gevonden militairen. Ook van de militairen die in juni werden gevonden moet de identiteit nog worden achterhaald.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees