Brugse Poort krijgt “eindelijk” een hip café

© fvv

Aan het Fonteineplein, midden in het hart van de Brugse Poort, is deze week een jong, hip café geopend: Café Congé. De volkswijk is populair bij de jonge Gentenaars. “Oef, eindelijk zegt iedereen. Mensen wachten in deze wijk al jaren op een café zonder gokautomaten.”

Bert Staes

De Brugse Poort evolueert. In de volkswijk borrelden altijd al eigenzinnige initiatieven op, zoals De Vieze Gasten en koffiehuis Trafiek. Maar de laatste jaren is de Brugse Poort ook opvallend in trek bij jonge gezinnen. Er worden aan de lopende band huizen gekocht en verbouwd. En sinds deze week heeft de Brugse Poort ook een hip, jong café, op het Fonteineplein, midden in het hart van de wijk: Café Congé.

Tl-lampen

Achter de bar van Café Congé staan Charlotte Frans (27) en Dimitri Dauwens (29), twee jonge ondernemers die hun strepen verdienden bij café ’t Spijker aan de Graslei. “Het was tijd om onze vleugels uit te slaan.”

Het koppel woont zelf al jaren in de Brugse Poort. “We kennen veel mensen in de wijk, maar die komen niet buiten. Die gaan enkel naar het centrum of naar Mariakerke. Voor jonge mensen is hier niet veel. In de cafés op de Bevrijdingslaan voel je je niet zo welkom.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs