Oprichters van Hoplr op zoek naar gemotiveerde buurtbewoners

© ies

Twee jaar na de oprichting van het buurtnetwerk Hoplr heeft het platform nu ook een eigen netwerk in Doorslaar, de buurt waar alles begon. De ambities van Hoplr gaan veel verder. De oprichters hopen in heel België door te breken.

Ivan Elegeert

Arnoud De Groote is samen met Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh de bedenker van het sociale mediaplatform. “Ons doel is om mensen online met elkaar in contact te brengen, maar er dan verder voor te zorgen dat ze elkaar ook offline ontmoeten”, legt Arnoud De Groote uit.

Twee jaar na de lancering van het platform startte De Groote nu ook in zijn eigen woonplaats Doorslaar met een buurtnetwerk. “Elke Hoplr- groep werkt heel regionaal. Onze groepen beslaan tussen 250 en 750 gezinnen. We werken ook geografisch. In Door-slaar hebben we eerst duidelijk de straten afgebakend waar we ons willen lanceren. Alle mensen die in die straten wonen, krijgen een mailing waarin we uitleggen wat Hoplr is. En een paswoord om zich aan te melden. Dat kan alleen met de volledige identiteit. Op die manier creëren we dan een groep mensen uit dezelfde buurt die via het netwerk elkaar op allerlei manieren kunnen helpen: iemand zoekt een babysit uit de buurt, iemand is op zoek naar werkmateriaal om te lenen, iemand kan wat hulp gebruiken voor een karweitje, iemand is een huisdier kwijt, enz.”, aldus De Groote die twee weken nadat de groep in Doorslaar is opgericht al een honderdtal leden heeft.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs