Laurence: "We proberen de hele tijd door met zo'n 15 tot 20 personen te knippen. Het is nu al de derde keer dat we oogsten, en dat biedt het voordeel dat we uit de vorige ervaringen leerden en nu al beter kunnen plannen en organiseren. Het 'team' bestaat uit veel vrienden, familie, ouders, tantes, nonkels, buren, sympathisanten. Ook de kinderen helpen mee. Wellicht dat we de klus in 3 tot 4 dagen kunnen klaren. We zijn begonnen met Johanniter en Bronner, nadien volgt Chardonnay en als laatste alle rode druiven zoals Pinot Noir, Regent en Cabarnet Cortis.
"Er komt wel een en ander bij kijken natuurlijk: eerst moeten we alle beschermingsnetten die we in september aanbrachten om de oogst te beschermen tegen de vogels, opnieuw verwijderen. Dan volgt het knippen van de trossen, die in bakken leggen, ze naar de wijnschuur doen, waar ze verwerkt worden. Van de witte druiven wordt de helft meteen geperst, de andere helft wordt ontritst (van steeltjes ontdoen) en krijgt een maceratie van 1 nacht en worden nadien geperst. Het vrijgekomen druivensap gaat in vaten en de gisting wordt op gang getrokken. In mei 2017 is de vinificatie klaar en kan er gebotteld worden."
Wijndomein Nobel heeft momenteel 3 hectare aanplant, waarvan de helft in productie. Naar schatting zullen er deze keer 7.000 flessen kunnen gebotterd worden: 2 witte wijnen, 1 rosé en 1 rode wijn.
Alle info over de wijnen en het domein op de site van het wijndomein.