Belgische juniores: “Vooral ervaring opgedaan”

Belgische juniores: “Vooral ervaring opgedaan”

Foto: BELGA

Amper was het WK vrijdag in de Qatarese hoofdstad Doha op gang geschoten toen na drie kilometer bijna de helft van het meisjespeloton tegen de grond smakte. De twee Belgische juniores ontsnapten en koersten een tijdlang mee vooraan. Ze probeerden ook een paar keer mee te gaan in een ontsnapping, maar het peloton was gebrand op een massasprint en daar viel weinig tegen te beginnen. Lotte Rotman werd 42e, Febe Schokkaert kwam als 45e over de finish.

“We koersten opeens met zo’n 25 meisjes vooraan”, vertelt Febe Schokkaert, “ik hoopte om de handen in elkaar te slaan en voorop te blijven, maar stand houden bleek een verloren zaak. Het peloton kwam terug. Lotte en ik hebben dan nog drie keer geprobeerd om weg te rijden, maar we kregen simpelweg de ruimte niet.”

“Het is moeilijk om op dit parcours weg te rijden”, aldus Rotman, “ik heb hier vandaag vooral ervaring opgedaan. Op zo’n WK is het toch nog anders koersen. Je moet knokken voor je positie, voortdurend krijg je links en rechts een duw, je moet echt je plaats opeisen in het peloton.”

Dat onthield ook Schokkaert. “Een mooie ervaring. Volgend jaar volgt een parcours dat me beter ligt, een klimkoers en daar kijk ik wel naar uit.”

Over de hitte, 33 graden vrijdagochtend, klaagden de meisjes niet. “Het viel best wel mee”, aldus Schokkaert, “tijdens de wedstrijd heb ik veel gedronken en veel water over me gegoten. Ik kon er goed mee om.” Ook Rotman had er geen problemen mee. “Het was warm, maar ik had er geen moeite mee.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.