Mama

Zwangere buiken worden kunst voor het goede doel

Zwangere buiken worden kunst voor het goede doel

Foto: Instagram

Je kan eens zuchten dat je je ongemakkelijk voelt en dat je striemen begint te zien, maar je kan gelukkig ook op een heel creatieve manier naar je zwangere buik kijken. De Amerikaanse Sara Blakely is de bedenker van The Belly Art Project. Bolle buiken als canvas voor kunst, ondertussen gebundeld in een boek waarvan de verkoop integraal naar een goed doel gaat dat jonge mama's wil steunen, overal ter wereld.

Sara Blakely, oprichter van het Amerikaanse ondergoedmerk Spanx, was hoogzwanger toen ze op een nacht wakker schoot en dacht 'Waarom maak ik eigenlijk geen kunstwerk van mijn buik?" Ze zocht nog andere zwangere vrouwen die te vinden waren voor het idee en 'The Belly Art Project' was geboren. 

Het boek bundelt ondertussen meer dan 100 buiken. "Honderd foto's die hoop uitstralen", vertelt Sara Blakely op de website van het project. "Het boek is een eerbetoon aan alle mama's. Moeders zijn een geweldige bron van leven op onze planeet en we moeten er alles aan doen om hen te beschermen en bij te staan."

Het project is alvast een heel creatieve manier om naar een zwangerschap en je veranderende lichaam te kijken. Een mooi souvenir ook van een heel bijzondere periode in het leven van veel vrouwen. Sara kon makkelijk meer dan honderd vrouwen, waaronder ook atleten, designers, modellen, blogsters en zelfs actrices zoals Kate Winslet en Milla Jovovich, overtuigen om mee te werken aan haar boek.

De opbrengst van de verkoop van het boek gaat integraal naar 'Every Woman Counts', een goed doel dat jonge mama's bij de geboorte wil ondersteunen en beschermen, overal ter wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een foto die is geplaatst door Anne V (@annev) op

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees