Voetbal1ste provincialeSK Lochristi - Kemzeke - Trainer Jurgen Van Herreweghe is op zijn hoede voor sterk Kemzeke

“We moeten de in Zelzate verworven bonus vasthouden”

“We moeten de in Zelzate verworven bonus vasthouden”

Jurgen Van Herreweghe: “We moeten rustig blijven.” Foto: Nic Declercq

Lochristi -

SK Lochristi is na een 6 op 6 aan een inhaalbeweging begonnen. De winst op het veld van leider KVV Zelzate bezorgde de Begoniaploeg een boost. Zondag is Kemzeke, dat na een moeilijke start 12 op 12 liet optekenen, te gast.

In tal van prognoses werd Kemzeke als het lelijke eendje van de reeks omschreven. SK Lochristi stond geboekstaafd als titelfavoriet. Na zeven speeldagen verrassen de Waaslanders met een derde plaats. SKLO volgt op twee punten van de Waaslanders.

Jurgen Van Herreweghe: “Waar men het haalde om Kemzeke als potentiële degradatiekandidaat te omschrijven, weet ik niet. Tal van spelers speelden in het nationaal voetbal. Hun start was pover, maar daarna kwamen ze onder stoom. Net als Robur spelen ze vanuit een egelstelling. Het zal erop aankomen om de kansen te verzilveren. Geraak je achter tegen Kemzeke dan wordt het moeilijk. Ze zijn meesters in het snel omschakelen. Deze wedstrijd wil ik niet als topper omschrijven. Daarvoor is de kloof met Zelzate en Melsele nog te groot. Laat het ons bij een subtopper houden. Winst betekent dat we over Kemzeke wippen. Lukt dat niet, dan geven we de in Zelzate verworven bonus weg en dat kan niet de bedoeling zijn.”

Een nieuwe misstap voor eigen volk is geen optie.

“Na Robur hebben we heel goed gereageerd. Het belangrijkste was dat we na Robur rustig zijn gebleven. Wat de uitslag tegen Kemzeke ook is, we moeten rustig blijven. Iedere wedstrijd heeft een ander verhaal. Hoe Kemzeke ons zal aanpakken, weet ik niet. Op Zelzate kregen we ruimte, maar ik denk niet dat dat er nu inzit. De kloof met de koplopers verkleinen, blijft de eerste opdracht. Op het einde van de competitie worden de prijzen gedeeld. Een goed resultaat tegen Kemzeke nemen we mee naar volgende week. Dan wacht er weer een subtopper tegen Elene-Grotenberge, een ploeg met heel veel kwaliteit.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio